• Gratis verzending in Nederland en België vanaf €75
 • Gratis achteraf betalen
 • Op werkdagen voor 16:30 besteld, de volgende dag in huis

Ruilen en retourneren

14 dagen bedenktermijn

Bij Sfeer.nl loop je geen enkel risico. Voor elk online besteld product geldt een bedenktermijn van 14 dagen, ingaande de eerste dag nadat de bestelling bij je is afgeleverd. Ben je niet helemaal tevreden over je aankoop en is het product ongebruikt en onbeschadigd, dan kan je het, zonder opgaaf van redenen, aan ons retourneren. Wij adviseren altijd de verzenddoos en de originele pakking voorzichtig open te maken, zodat je deze eventueel weer kunt gebruiken als je de bestelling wilt terugsturen. 

Ruilen

Wil je een artikel ruilen omdat deze tijdens vervoer is beschadigd of bijvoorbeeld omdat je toch liever een andere kleur hebt, dan is dat natuurlijk mogelijk, In dat geval kan je kosteloos naar ons retourneren via PostNL. Is het artikel op voorraad, dan sturen wij deze toe zodra de retourzending door ons is ontvangen.

Procedure ruilen (mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst)

 • Neem contact op met onze afdeling Klantenservice en meld dat je een artikel wilt ruilen.
 • Na aanmelding van je omruiling ontvang je van onze klantenservice en retourlabel en een omruilformulier. Vermeld hierop, welk artikel je terug stuurt en welk artikel je hiervoor in de plaats wenst te ontvangen (naam, kleur en productcode).
 • Gebruik voor de retourzending de adresgegevens naar Sfeer.nl zoals aangegeven op het retourformulier en vermeld deze duidelijk op de retourzending.
 • Verpak het product met zorg - het liefst in de originele verpakking – en lever vervolgens het pakket gratis af bij een kantoor van PostNL. Na ontvangst van het pakket zal het nieuwe pakket u toegezonden worden.
 • Is het vervangende product goedkoper, dan storten wij het verschil binnen 4 werkdagen retour op de bij ons bekende bankrekening. Is het vervangende product duurder, dan zenden we een email met een aanvullende factuur en betaalinstructies.

Retourneren (herroepen overeenkomst)

Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten gratis, mist de retournering gaat via PostNL.

Procedure retourneren (mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst)

 • Neem altijd eerst contact op met onze afdeling Klantenservice en meld dat je een artikel wilt retourneren.
 • Gebruik voor de retourzending de adresgegevens naar Sfeer.nl zoals aangegeven door onze klantenservice en vermeld deze duidelijk op de retourzending.
 • Verpak het product met zorg - in de originele verpakking – en lever vervolgens het pakket gratis af bij een kantoor van PostNL.
 • Zodra wij het geretourneerde artikel hebben ontvangen, ontvang je van ons een bevestiging per email.
 • Het door jou reeds betaalde aankoopbedrag (+ de eventueel betaalde verzendkosten) wordt vervolgens binnen 4 werkdagen na ontvangst van het geretourneerde product, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de overeenkomst door ons terugbetaald op de bij ons bekende bankrekening, met aftrek van de kosten van de retourzending.

Klachtafhandeling

Wij verwerken je bestelling ten alle tijden met de grootst mogelijke zorg. Mocht er toch onverhoopt iets niet naar wens zijn verlopen, dan kan je op onze klachtafhandeling pagina onze klachtafhandeling procedure inzien.